09 oktober 2015

[UITVERKOCHT!] Broederliefde + SBMG + D-Double + Traplo

Dope Boy Fresh Clubtour
archief
Hiphop & R&B
Deurverkoop 12,50 euro
Voorverkoop 10 euro
Leeftijd: 14+

TIMETABLE:
20.30 DJ Cypro
21.00 Traplo
21.20 D-Double
21:40 SBMG
22:25 Broederliefde
23.10 DJ K’netic

Vanavond hebben we een avond met het beste van het beste uit de hedendaagse hiphop scene! Broederliefde is een tienkoppig rap collectief wat volgens eigen zeggen op aarde is om te inspireren. Ze komen allemaal uit dezelfde Rotterdamse wijk Spangen en zijn al vanaf jongs af aan een hechte vriendengroep. Het ging bij de groep eerst vooral om gezelligheid, eenheid en voetbal, maar dit veranderde toen Emms besloot te gaan rappen. De rest kon natuurlijk niet achterblijven en Broederliefde was een feit! Al snel veroverden ze hun wijk en bouwden ze naam op in de rest van de stad. Het jaar 2012 was mooi, druk en bewogen met veel optredens, een State Award nominatie en een uitverkochte zaal voor de release van hun mixtape ‘Broederliefde’. In augustus van 2014 bracht de groep de EP ‘Gevoelig Feestje’ uit.

‘Sawtu Boys Money Gang’ oftewel SBMG tekende in 2013 bij Top Notch. Begin 2014 kwam de hitsingle ‘Oeh Na Na’ uit, die in minder dan een jaar tijd ruim 4,5 miljoen keer bekeken is op YouTube. SMBG bestaat uit Amsterdammers Chyvon Pala a.k.a. Chivv en Henk Mando a.k.a. Henkie T. De leden van SBMG zijn beiden opgegroeid en woonachtig in Kraaiennest, een wijk in Amsterdam Zuidoost. De twee kennen elkaar al jaren waaruit een hechte vriendschap is ontstaan, die verder ontplooide op de middelbare school. In deze tijd is de liefde voor muziek ontstaan. Enkele jaren geleden besloten Chivv en Henkie T om een samenwerking aan te gaan. Op 15-jarige leeftijd brachten de twee het nummer ‘Heel Arrogant’ uit, waarmee ze al diverse optredens binnen haalden. De afgelopen jaren brachten diverse releases de twee een flinke aanhang en een groot bereik.

D-Double komt uit Vlissingen, niet langer meer alleen de stad van Bløf. In 2012 brak D-Double door met zijn deelname aan BNN’s 101Barz The Next MC. In de finale won hij van labelgenoot Ares. Nu is het tijd voor zijn eerste EP.
Op 19 december 2014 verschijnt digitaal de rapper zijn debuut-EP, genaamd ‘Jong, Wild & Roekeloos. Op de EP staan acht tracks, allen geproduceerd door D-Pep. Gastbijdragen zijn er van Hydro (Hydroboyz) en I Am Aisha.

Florento (Florent Berisha,16) en Yozef (Joshua Fredericks,17) zijn twee vrienden uit de stad Venlo. De twee rappers kende elkaar al goed voordat ze samen gingen werken , en zijn sinds begin 2015 samen gestart als duo “TRAPLO“.
De twee maken hiphop met hun eigen sound eraan toegevoegd en houden ervan om het publiek omver te blazen
Met zware bass en harde lines! Deze boys zijn van plan het ver te schoppen in NL, en willen nergens anders liever beginnen dan in eigen stad.

Tweets

Tips

donderdag 21 november

Will And The People

zondag 30 maart

Nikki Hill

vrijdag 4 april

Flyte in de Joriskerk

Call It What You Want
Only NL Show!
vrijdag 24 januari

Candy Dulfer

We Funk Harder Tour
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden