26 september 2024

Charlie Parr + Christopher Paul Stelling

in de Jacobskapel
archief
Down By The River presents
Open 19:30 / Aanvang 20:00
Voorverkoop 16 euro

Op 26 september organiseert de Jacobskapel een show met Charlie Parr / Christopher Paul Stelling in samenwerking met Sedate Bookings!

Charlie Parr
Charlie Parr is een gitarist en songwriter uit Minnesota, diep geworteld in de folk- en bluestradities, geïnspireerd door zijn arbeidersachtergrond en de muziek van legendes zoals Lead Belly en Woody Guthrie. In twee decennia heeft hij 19 albums uitgebracht en is hij bekend om zijn onvermoeibare tourschema en zijn toewijding aan het levend houden van de folktraditie.

Parr’s muziek, gekenmerkt door oprechtheid en tijdloosheid, weerspiegelt zijn geloof in de eeuwige aard van muziek en zijn rol als voortzetter van de folktraditie. Zijn nieuwste werk, *Little Sun* (2024), toont zijn mix van blues, folk en poëtisch verhalen vertellen, waarbij gemeenschap en natuur worden gevierd.

Christopher Paul Stelling
Tot nu toe heeft de in Atlanta, Georgia gevestigde songwriter Christopher Paul Stelling 7 albums uitgebracht en duizenden concerten gegeven in de VS en EU. In het afgelopen decennium heeft Stelling getourd als hoofdact en als support voor artiesten als Son Little, Mavis Staples, The Devil Makes Three, Ben Harper (die zijn album *Best of Luck* uit 2020 produceerde) en vele anderen.

Stelling bracht een trio albums uit bij het indie-label Anti-Records (bekend van Tom Waits, Merle Haggard, Niko Case) en trad meerdere keren op tijdens het Newport Folk Festival en op CBS Saturday Morning. Stelling staat bekend om zijn ingewikkelde fingerstyle-gitaarspel en door de vele optredens verfijnde vocale presentatie.

Tips

vrijdag 17 januari

VENUES

Transience Tour
donderdag 28 november

De Donkere Dagen

My Baby in de Maaspoort
donderdag 24 oktober

Pip Blom + Afterpartees

Tien Jaar Grenswerk
woensdag 5 februari

Havoc of Mobb Deep

with Big Noyd + DJ L.E.S.
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden